Fietsreizen

Boek hier je fietsreis langs de Elberadweg. Je route, bagagevervoer en hotelovernachtingen worden allemaal geregeld. En als je wilt ook het vervoer. De meeste Elbe-fietsreizen duren 8 dagen maar ze zijn er ook van 11 of 13 dagen. 

Fietsen van Praag naar Dresden

8

Begin het tweede deel van de Elberadweg avontuur in het adembenemende Praag. Fiets over vlakke routes terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het IJzergebergte en het Elbezandsteengebergte. Ontdek charmante steden zoals Melnik en Litomerice tijdens je fietsvakantie. De route brengt je ook langs Terezín, beter bekend als Theresienstadt. Eindig je reis in het Duitse Dresden, dat ook wel bekend staat als het ‘Florence aan de Elbe’. Je fietst voornamelijk over geasfalteerde fietspaden en rustige wegen, soms over landwegen en onverharde paden. Geniet van comfortabele overnachtingen in uitstekende hotels en pensions, of kies ervoor om te verblijven in luxueuze kastelen, afhankelijk van je voorkeur.

Tussen historische steden aan de oever

8

Een relaxte route met de Elbe rivier als jouw gids. Start je vakantie in het charmante Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Fiets door het vlakke Boheemse bekken terwijl de rivier langzaam kronkelend haar weg vindt. Vervolg je reis langs de prachtige oevers en door de diepe kloven van het betoverende Boheems Paradijs. Onderweg kom je langs unieke historische steden, met als hoogtepunt Dresden, ook wel bekend als het ‘Florence aan de Elbe’.

Elbe Radweg - etappe 3 - van Dresden naar Maagdenburg

9

De Sachsische Elbe heeft eeuwenlang een grote aantrekkingskracht gehad op bouwkundigen. Geniet hier van het barokke Dresden, de middeleeuwse sfeer in de porseleinstad Meissen, de monumentale Renaissancestad Torgau en de Lutherstad Wittenberg. Gecombineerd met de prachtige natuur langs de rivier maakt dit gedeelte van de Elberadweg tot een heerlijke fietsvakantie

Fietsreis langs de Elbe Dresden-Magdeburg

9

Het Elbe fietspad is een van de populairste paden van Duitsland. En daarom hebben wij deze prachtige rondreis samengesteld. Onderweg kom je prachtige natuur en cultuur tegen. Zo staat Dresden op het programma, waar een bezoek aan de Frauenkirche niet mag ontbreken. Maar ook in Magdeburg is er veel te beleven. Tijdens deze reis hoef je niet alleen te fietsen. Neem ook je wandelschoenen mee en beklim het Elbezandsteengebergte. Daarna geniet je van een welverdiend stuk Eierschecke. Veel plezier tijdens deze bijzondere reis.

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden - Magdeburg)

8

De Elberadweg is een zeer afwisselende fietsroute vanaf de bron in het Reuzengebergte tot aan de monding in de Noordzee, met een totale lengte van ca. 1270 kilometer. Dit deel van de Elberadweg begint in Dresden en u fietst langs de Elbe naar Magdeburg. U komt door Lutherstad Wittenberg, door het natuurreservaat Midden-Elbe en u fietst door het uitgestrekte tuinenrijk  Dessau-Wörlitz naar Dessau, bekend als Bauhaushoofdstad.  Er is voldoende tijd om Dredsen te bezichten en om in Magdeburg een bezoek te brengen aan de Groene Citadel of de prachtige kathedraal.

Fietsrondreis langs de Elbe - Dresden-Maagdenburg

8

Je fietst dwars door de Duitse geschiedenis, van Luther tot aan de Tweede Wereldoorlog. Een route langs de oevers van de rivier de Elbe, genesteld in een decor vol kastelen, wijnranken en de kleinste stadjes boordevol interessante geschiedenis.

Deze fietsreis is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je fietst bij deze reis over grotendeels vlakke fietspaden en soms een stukje weg. De fietsafstanden variëren van 35 tot 55 kilometer per dag. Een (elektrische) fiets boek je gemakkelijk bij.

Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland met de bus

13

Tijdens uw fietsvakantie Tsjechie en Duitsland fietst uw langs de Elbe. De Elbe begint als een krabbelend stroompje vlak boven Vrchlabi en wordt al snel een stroom. Deze rivier, veelal omzoomd met lange rijen hoge populieren, doorsnijdt traag stromend het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Hradec KralovePardubice en Praag liggen te wachten om door u ontdekt te worden. Het mooie aan de bovenloop van de Elbe is dat er volop natuur is om van te genieten, samen met veel cultuur die ontstaan is door de eeuwenoude handelsroutes langs de Elbe. Kenmerkend is dat de route voornamelijk vlak is en voornamelijk over goede, rustige fietspaden loopt tot aan Praag.

Door het UNESCO-biosfeerreservaat 'Flusslandschaft Elbe'

11

Een groot deel van deze route fiets je door het 400 km lange biosfeerreservaat ‘Rivierenland Elbe’ (UNESCO). Alluviale bossen, uitgestrekte uiterwaarden en kleine binnenwateren kenmerken het fraaie landschap. Volg de prachtige rivier tijdens deze Elberadweg fietsvakantie van Maagdenburg tot aan de Noordzee.

Fietsen van Praag naar Dresden - Etappe 2

8

Start het tweede gedeelte van de Elberadweg in het indrukwekkende Praag. Fiets over vlakke routes, maar met uitzicht op het IJzergebergte en het Elbezandsteengebergte. Doorkruis fraaie steden als Melnik en Litomerice. De fietsvakantie passeert ook Terezín, beter bekend als Theresienstadt. Eindig in het Duitse Dresden, bijgenaamd Florence aan de Elbe. Je rijdt meestal over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden. Overnacht in prima hotels en pensions óf – naar keuze – in luxueuze kastelen.